TIPS VOOR EEN GESLAAGDE FOTOSESSIE.

Een geslaagde fotoshoot of fotoreportage begint bij een goed gevoel, een ontspannen sfeer en goede afspraken…

Bij een fotoreportage of een fotoshoot vinden wij het heel belangrijk vooraf een korte babbel te maken. Dit om een idee te krijgen wat u verwacht van de foto’s of fotosessie en ook om een beter beeld te kunnen vormen van wie er voor onze lens komt te staan. Aan de hand van dit gesprekje maken we een planning op voor het verloop van de shoot.

KLEDIJ

Enkele tips ter voorbereiding van je fotoshoot:

Bedenk vooraf altijd goed wat je zelf van je fotoshoot verwacht… Waarvoor dienen de foto’s? Waar ga ik eventuele vergrotingen ophangen? Aan wie ga ik mijn foto’s kado geven?

Dit zijn allemaal zaken die de keuze van kleding en kleuren bepalen.

Kies in de eerste plaats vooral kleding waar jij je lekker in voelt… Ga je met twee of meer op de foto… pas dan je kleding en kleuren aan mekaar aan zodat alles samen een mooi geheel vormt. Groepsfoto’s of familiefoto’s worden al snel te druk wanneer je veel prints en kleuren gaat combineren.

Om een mooi blijvend resultaat te bekomen, draag je best geen te grote prints, streepjes of te flashy kleuren. Deze zijn heel mooi, maar zeer tijdsgebonden. Je foto’s blijven langer ‘up to date’…

Pas ook je schoenen aan bij je kleding. Zorg er ook voor dat je schoenen netjes en droog zijn. Breng ze best mee en draag ze niet buiten net voor een fotoshoot, dit kan voor vlekken en sporen zorgen op de foto’s.

Wanneer je een andere outfit aantrekt voor de shoot, zorg dan dat de voorgaande kleding geen sporen nalaat. Striemen van te strakke kledij zijn niet meteen verdwenen… Dit geldt uiteraard ook voor armbandjes, haarbanden, elastiekjes, riempjes enz….

MAQUILLAGE

Less is more…. Blijf vooral wie je bent. Maquillage is geen must. Wanneer je dit niet gewend bent te dragen, doe dit dan ook niet voor de foto. Met make-up kan je bepaalde delen van je gelaat wel accentueren.

Probeer puistjes of wondjes niet te verdoezelen met make up. Mogelijk vallen ze zo op de foto nog meer op. Dit kan beter achteraf gebeuren met Photoshop, maar spreek er wel over wat voor jou kan en niet kan bij het wegwerken achteraf van wondjes of littekens. Blijvende littekens of tatoeages worden in regel niet weggewerkt, tenzij vooraf gevraagd.

Gebruik best ook geen poeder foundation maar beter een zacht gekleurde crème. Dit voor de afwerking / belichting van de foto’s… het geeft je huid een ‘echter’ huidgevoel. 

Let ook op met felgekleurde oogschaduw. Wanneer je voor een solo portret komt is dit minder belangrijk dan wanneer je voor een groeps- of familieportret komt. Hier geldt dezelfde regel als voor je kleding. 

LOCATIE

De fotoshoot kan gebeuren in de fotostudio die hiervoor volledig ingericht is, maar kan ook perfect op een door u gekozen locatie plaats vinden. Voor fotoshoots op locatie is het wel handig wanneer we op voorhand de ligging kennen, zo kunnen wij ons al een beetje voorbereiden… De mogelijkheden even bekijken…

TIJD

Trek voldoende tijd uit. Een fotoshoot duurt gemiddeld van 1 uur tot 2 à 3 uur, afhankelijk of je solo op de foto gaat, als duo of koppel, of voor een familiefoto komt. Vertrek ook tijdig zodat je ontspannen op de locatie aankomt en je je rustig kan voorbereiden.

Je kan je ook ter plaatse in de studio laten opmaken door een door ons geregelde visagiste, je kan zelf iemand inschakelen of zelf je maquillage verzorgen. Maar hou hier ook vooraf rekening mee dat je voldoende tijd hebt.